Avène Hydrance Optimale légère creme with SPF30


НОВО! Лек и богат хидратант за перфектен тен със SPF30 от Avène.

Какво обещава производителят?
Интензивно ревитализирана и дълготрайно хидратирана, кожата възвръща своя комфорт и еластичност.
Естествено озарява и придава свежест на кожата, благодарение на комбинация от минерални пигменти и подчертаващи седефени частици.

Продуктът съчетава три успешни линии в едно:

  1.  Avène Hydrance OPTIMALE за интензивно и дълготрайно хидратиране 
  2.  Eau Thermale Avène слънцезащита
  3.  Avène Couvrance грим серия


Лек оцветяващ хидратант, който е подходящ за чувствителна нормална към смесена кожа.
Предлага се в един цвят, който се води универсален. За съжаление обаче се оказва доста тъмен, освен ако нямате тен. Ако имате бяла кожа, ще имате проблем с разлика между лицето и шията. 


Консистенцията изглежда плътна и доста кремообразна, но след добро размазване върху кожата попива за секунди и не се усеща върху лицето. Овлажнява наистина добре, не е мазен, но за съжаление, поне при мен, след около 2 часа лицето ми вече мазнее (аз съм със смесена кожа). Така, че моето лично мнение е, че не е подходящ за смесен тип кожа, както твърди производителят. Държа да отбележа също, че нанасям съвсем малко количество от крема, не прекалявам и отново имам този проблем с лъщенето след няколко часа. Според мен би бил по-подходящ за по-суха кожа.
А може би се получава така, заради озаряващия ефект и седефените частици. 
Жалко, при мен не изглежда озарено, а мазно и това не ми харесва. Предпочитам матиращи продукти.Цена и количество:

Цена: около 40 лв.
Количество: 40 мл.


Като обобщение мога да кажа, че наистина този крем е лек, хидратира и овлажнява добре, има идеалната слънцезащита, нежен и лек аромат (типичен за продуктите на марката).
Може да се използва като ББ крем, защото има същата функция, но цветът трябва да ви пасне, защото не се слива с тена на кожата. За мен проблемът не е в нюанса, защото имам тен (ходя на солариум), за мен явно проблемът идва от озаряващия ефект, който не е подходящ за моята смесена кожа.
Това е личното ми мнение, базирано на повече от месец ползване на продукта. Като цяло го харесвам, просто когато го нося трябва да имам матиращи листчета в чантата си, :)

**Продуктът е в аптеките от август, 2015.


* Продуктът ми е предоставен за проба от PR.

Nastia

Fashion is not something that exists in dresses only. Fashion is in the sky, in the street, fashion has to do with ideas, the way we live, what is happening.

No comments: